Theater

Durf. Ook iets voor jou?

Spelen, jezelf leren kennen en dat delen met anderen. Dat is de insteek van Durf. In een groep van 4 tot 6 personen maak je onder leiding van Noortje Buiting, dramatherapeute, een theatervoorstelling over onderwerpen die bij jou horen. Met muziek, tekst of beeld laat je grappige, verdrietige of bijzondere dingen van jezelf zien.

Ontdek jezelf & laat je zien

Het idee is ontstaan vanuit dramatherapie. Veel mensen hebben het gevoel dat ze niet gezien worden, dat er niemand is die weet wat ze écht bezig houdt. Daarom begon Noortje in 2010 met de eerste Durfgroep, waarin cliënten zichzelf in de spotlights konden zetten voor vrienden en familie. Dat bleek zó leuk om te doen, dat het zonde zou zijn om dit alleen maar als therapie aan te bieden. Je hoeft namelijk niet per se hele zware onderwerpen aan te snijden, of heel diep te graven, om toch mooie dingen over jezelf te ontdekken door er een voorstelling van te maken. Het blijkt een enorme dosis zelfvertrouwen te geven, en het allerbelangrijkste is: het is vooral heel erg leuk om een paar uur per week ongeremd te kunnen spelen!

Dus durf jezelf te onderzoeken, durf jezelf te laten zien, en durf daarvan te genieten!

De Durfgroep bestaat uit 20 repetities waarin je de voorstelling maakt, en daarna de uitvoering in een theater. Daarvoor nodig je alle mensen uit waarvan je vindt dat ze je beter mogen leren kennen. Als je durft, natuurlijk.